19 Ekim 2016 Çarşamba

Öksürükten Kurtulmak İçin 6 Kolay Yöntem - Şifalı Bitkiler


Öksürük Giderici Şifalı Bitkiler
Şifalı Bitkiler
Doğal yöntemlerle hastalıktan sonra yada hastalık esnasında sahip olduğunuz öksürükten doğal yöntemlerle nasıl kurtulabilirsiniz, bunun yollarından bahsetmek istiyorum:

     Karabiber Çayı

Bu çay sizin balgam akış sistemini ve dolaşımını düzenler. Bu çayın içerisine bal ekleyerek içerseniz öksürüğünüzün yatıştığını göreceksiniz ve bu karışım doğal bir antibiyotikdir.
Çayın tarifi:
2 yemek kaşığı bal ile bir  çay karışığı taze çekilmiş karabiberi bir fincan da karıştırınız. Üzerine bir miktar kaynamış sıcak su döküp ardından bu karışımı 15 dakika demlenmesi için ağzı kapalı bir şekilde bırakınız. Karışım demlendikten sonra süzerek içiniz. 
Bu karışım balgamı geçirmek için ideal bir şifalı çaydır.

    Kekik-Bal Çayı

Bu çay bronşit gibi hastalıklara ve üst solunum yollarına çok iyi gelmektedir. Bu sebeplerden meydana gelen öksürüğü kesmek için bu çay ideal bir içecektir.Çayın tarifi:2 kaşık ince ince kıyılmış kekik, bir bardak sıcak suyun içerisinde 5 dakika demlendikten sonra süzülür ve balla karıştırılıp içilir.

     Limon-Tuz-Karabiber

Çayın Tarifi:
Buna aslında çay diyemeyesek de şifalı bir karışımdır. 4 e böldüğünüz limonun bir parçaşını alınız ve üzerine karabiber ve doğal himalaya tuzu serperek bu limonu yiyiniz.

     Portakal Suyu-Badem Karışımı

Çayın Tarifi:
Bademleri bir aparat yardımıyla ince ince parçalayınız. 3-4 çay kaşığı parçalanmış bademi bir fincan portakal suyunun içerisine koyunuz. Sabah ve akşam bu karışımı mutlaka uygulayarak içiniz.

     Tarçınlı-Zencefilli Çay

Zencefil vucüt direncini arttırır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve öksürüğü kesmede büyük fayda gösterdiği kanıtlanmıştır.
Çayın tarifi:

  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 3 adet zencefil
  • 1,5 Litre su
  • Çubuk tarçın 8 adet
  • Limon 1 adet
  • Zencefil 8 adet

Yukarıdaki ürünlerin hepsini bal hariç suyun içine koyarak kaynatınız, ardından elde ettiğiniz karışıma bal ekleyerek sabah öğle ve akşam tüketiniz. Öksürüğünüzün geçtiğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder